Przepisy
Spaghetti z tuńczykiem
Drukuj przepis
Czas: 30 min Poziom trudności:
Będziesz potrzebować:
- opakowanie makaronu Spaghetti Goliard,
- puszka tuńczyka w sosie własnym,
- duża cebula,
- ząbek czosnku,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 1/2 szklanki wody,
- świeże i suszone zioła
Przepis krok po kroku
1. Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawartymi na opakowaniu.
2. Cebulę i czosnek drobno szatkujemy w mikserze. Patelnię delikatnie smarujemy oliwą (im mniej jej zużyjemy, tym mniej kaloryczna będzie nasza potrawa), podsmażamy czosnek i cebulę.
3. Dodajemy suszone zioła,koncentrat pomidorowy i odrobinę wody. Gotujemy. W tym czasie wykładamy makaron do misy.
4. Odcedzamy tuńczyka i wrzucamy do makaronu. Dodajemy świeże, posiekane zioła i mieszamy.
5. Polewamy sosem pomidorowym i podajemy na stół.