Przepisy

Szukaj przepisu wg produktu

Szukaj

Spaghetti z tuńczykiem

Drukuj przepis

Czas: 30 min Poziom trudności:

Będziesz potrzebować:

  • opakowanie makaronu Spaghetti Goliard,
  • puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • duża cebula,
  • ząbek czosnku,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1/2 szklanki wody,
  • świeże i suszone zioła

Przepis krok po kroku

1. Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawartymi na opakowaniu.

2. Cebulę i czosnek drobno szatkujemy w mikserze. Patelnię delikatnie smarujemy oliwą (im mniej jej zużyjemy, tym mniej kaloryczna będzie nasza potrawa), podsmażamy czosnek i cebulę.

3. Dodajemy suszone zioła,koncentrat pomidorowy i odrobinę wody. Gotujemy. W tym czasie wykładamy makaron do misy.

4. Odcedzamy tuńczyka i wrzucamy do makaronu. Dodajemy świeże, posiekane zioła i mieszamy.

5. Polewamy sosem pomidorowym i podajemy na stół.

Ważne:Nasza strona używa Cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej informacji.