Przepisy

Szukaj przepisu wg produktu

Szukaj

Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Drukuj przepis

Czas: 30 min Poziom trudności:

Będziesz potrzebować:

  • 1/2 opakowania trójkolorowego makaronu (mogą być Wstążki "szpinak i pomidor" Goliard),
  • puszka tuńczyka w oleju,
  • opakowanie sałat różnego rodzaju (takie, jakie możemy znaleźć w supermarketach) lub po połowie dwóch różnych sałat,
  • opakowanie pomidorków cherry (ok. 250 g),
  • puszka kukurydzy,
  • 3-4 łodygi selera naciowego


Sos:

  • łyżka octu balsamicznego,
  • łyżka oliwy z oliwek,
  • pół łyżki wody,
  • sól, pieprz, odrobina musztardy Dijon
 

Przepis krok po kroku

1. Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawartymi na opakowaniu.

2. Do misy wrzucamy sałatę, pokrojone pomidorki, odsączoną kukurydzę i tuńczyka. Seler naciowy kroimy w talarki lub, jeśli ktoś woli, w kosteczkę.

3. Dodajemy makaron i starannie mieszamy wszystkie składniki.

4. Podlewamy sałatę sosem winegret i podajemy.

Ważne:Nasza strona używa Cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej informacji.