Przepisy
Zapiekanka makaronowa z ricottą i orzechami
Drukuj przepis
Czas: 40 min Poziom trudności:
Będziesz potrzebować:
- opakowanie makaronu Łazanki Goliard,
- łyżka śmietany 18 %,
- ser ricotta - ok. 200 g,
- 100 g łuskanych orzechów włoskich,
- sól, pieprz, suszone zioła do smaku,
- sos beszamelowy
Przepis krok po kroku
1. Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawartymi na opakowaniu.
2. Na dnie żaroodpornego naczynia rozprowadzamy sos beszamelowy.
3. Ricottę miksujemy ze śmietaną, orzechy mielimy i dodajemy do serowej masy.
4. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy starannie z ugotowanym makaronem.
5. Całość wkładamy do naczynia i zalewamy sosem beszamelowym.
Pieczemy tak długo aż na wierzchu pojawi się złocista skórka.