Przepisy

Szukaj przepisu wg produktu

Szukaj

Zapiekanka makaronowa z ricottą i orzechami

Drukuj przepis

Czas: 40 min Poziom trudności:

Będziesz potrzebować:

  • opakowanie makaronu Łazanki Goliard,
  • łyżka śmietany 18 %,
  • ser ricotta - ok. 200 g,
  • 100 g łuskanych orzechów włoskich,
  • sól, pieprz, suszone zioła do smaku,
  • sos beszamelowy

Przepis krok po kroku

1. Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawartymi na opakowaniu.

2. Na dnie żaroodpornego naczynia rozprowadzamy sos beszamelowy.

3. Ricottę miksujemy ze śmietaną, orzechy mielimy i dodajemy do serowej masy.

4. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy starannie z ugotowanym makaronem.

5. Całość wkładamy do naczynia i zalewamy sosem beszamelowym. 

Pieczemy tak długo aż na wierzchu pojawi się złocista skórka.

Ważne:Nasza strona używa Cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej informacji.