Przepisy

Szukaj przepisu wg produktu

Szukaj

Krewetki w klatce

Drukuj przepis

Czas: 45 min Poziom trudności:

Będziesz potrzebować:

Składniki na 4 osoby:

  • 200 g Spaghetti
  • Pasta ZARA
  • 12 dużych krewetek
  • słodka papryka
  • oregano
  • olej do smażenia
  • 160 g listków
  • młodej sałaty
  • 200 g żółtej papryki
  • 2 cl oliwy extravergine
  • z oliwek
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz

Przepis krok po kroku

1. Ugotować spaghetti w posolonej wrzącej wodzie z dodatkiem skórki cytrynowej i listków mięty.

2. Odcedzić makaron, wygładzić delikatnie i ostudzić go na wcześniej przygotowanej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

3. Przygotować mieszankę soli, pieprzu, słodkiej papryki i oregano.

4. Posypać krewetki uzyskaną mieszanką, a następnie owinąć je zimnymi spaghetti.

5. Wstawić do lodówki na około 30 minut.

6. Podpiec paprykę na patelni bez tłuszczu, a następnie zmiksować z oliwą z oliwek. Powstanie w ten sposób kremowy sos.

7. Zanurzyć krewetki owinięte w spaghetti w gorącym oleju i poczekać, aż się zrumienią. Dobrze odsączyć, a następnie osuszyć je na ręczniku papierowym.

8. Na talerzu ułożyć liście sałaty i wlać sos z żółtej papryki i oliwy dodać krewetki.

 

Ważne:Nasza strona używa Cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej informacji.