Makaron kluski z jaj przepiórczych
Waga: 250 g
Makaron Nitki wyprodukowany został z semoliny - wysokiej jakości mąk pszenicznych oraz jaj przepiórczych (12 jaj na 1 kg mąki). Ze względu na zastąpienie jaj kurzych jajami przepiórczymi, Makaron Nitki posiada wiele zalet wyróżniających go na tle innych makaronów:
1. jaja przepiórcze zawierają największą ilość łatwo przyswajalnego fosforu wśród wszystkich produktów żywnościowych;
2. makarony z jaj przepiórczych mogą być spożywane przez osoby uczulone na jaja kurze;
3. jaja przepiórcze zawierają większą ilość ryboflawiny, żelaza i miedzi niż jaja kurze;
4. makarony z jaj przepiórczych zawierają więcej białka oraz mniej związków tłuszczowych niż makarony z jaj kurzych;
5. ze względu na zawartość aminokwasów, jaja przepiórcze są zalecane dla osób w stanach osłabienia organizmu lub rekonwalescencji.
Pod względem wartości biologicznych białko jaj przepiórczych jest oceniane najwyżej, a mała ilość energii przy jednocześnie wysokiej zawartość składników mineralnych i witamin sprawia, że jajo przepiórki można uznać za produkt spożywczy o wysokiej wartości odżywczej.
Waga: 250 g
Ilość w kartonie: 18
Ilość kartonów na warstwie: 6
Ilość kartonów na palecie: 36
Ilość sztuk na palecie: 648
PKWiU: 10.73.11.0
Stawka VAT: 5 %
EAN dla opakowania: 5900252000108
EAN dla opakowania zbiorczego: 5900252004113
Okres gwarancyjny: 540