O nas

Historia firmy

Wszystko zaczęło się w roku 1991...

kiedy to zarząd marki Goliard postanowił stworzyć firmę zajmującą się produkcją i sprzedażą makaronów. Spółka, którą utworzono w małej miejscowości Rędziny (koło Częstochowy), 4 lata później została przemianowana na firmę Goliard Sp. z o.o.

Nowe technologie

Wraz z rosnącym zainteresowaniem naszymi produktami, a także rozrastającym się potrzebom rynkowym, wprowadziliśmy nowe linie technologiczne. Pozwoliły one stworzyć krótkie formy, takie jak świderki, kolanka, muszelki, rurki i wiele innych rodzajów makaronu. Jako baza do ich wyprodukowania posłużyła najwyższej jakości mąka z pszenicy Durum. Wkrótce do naszych produktów dołączyła zacierka makaronowa oraz spaghetti. Jednak nie poprzestaliśmy na tym...

Zaufanie klientów zmotywowało nas do jeszcze lepszej pracy...

Ponieważ stale dbamy o najwyższą jakość naszych produktów, zdecydowaliśmy się otworzyć własne laboratorium. To właśnie tam, wszystkie surowce i gotowe wyroby sprawdzane są pod względem wszystkich wymogów Unii Europejskiej. Dzięki temu każdy kto sięga po produkty marki Goliard na półce sklepowej może być pewien, że są to towary bezpieczne, o niezmiennej najwyższej jakości.

Stawiamy na rozwój.

Jesteśmy firmą która cały czas inwestuje w rozwój i świadomość marki, dlatego wprowadzamy na rynek coraz to nowsze produkty. Zdecydowaliśmy się wprowadzić makarony smakowe (ze szpinakiem, szpinakiem i pomidorami, a także z mąki orkiszowej), pasty stworzone z jaj przepiórczych, a także chrupkie pieczywo.

 

Ważne:Nasza strona używa Cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej informacji.