Aktualności

KOLEJNE KLUSKI W NASZEJ OFERCIE !

27-09-2019

Makaron KLUSKI Z JAJ PRZEPIÓRCZYCH wyprodukowany został z semoliny - wysokiej jakości mąki z pszenicy durum oraz jaj przepiórczych (12 jaj na 1 kg mąki). Ze względu na zastąpienie jaj kurzych jajami przepiórczymi, Makaron Nitki posiada wiele zalet wyróżniających go na tle innych makaronów:
1. jaja przepiórcze zawierają największą ilość łatwo przyswajalnego fosforu wśród wszystkich produktów żywnościowych;
2. makarony z jaj przepiórczych mogą być spożywane przez osoby uczulone na jaja kurze;
3. jaja przepiórcze zawierają większą ilość ryboflawiny, żelaza i miedzi niż jaja kurze;
4. makarony z jaj przepiórczych zawierają więcej białka oraz mniej związków tłuszczowych niż makarony z jaj kurzych;
5. ze względu na zawartość aminokwasów, jaja przepiórcze są zalecane dla osób w stanach osłabienia organizmu lub rekonwalescencji.
Pod względem wartości biologicznych białko jaj przepiórczych jest oceniane najwyżej, a mała ilość energii przy jednocześnie wysokiej zawartość składników mineralnych i witamin sprawia, że jajo przepiórki można uznać za produkt spożywczy o wysokiej wartości odżywczej.

Ważne:Nasza strona używa Cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej informacji.