Przepisy

Szukaj przepisu wg produktu

Szukaj

Spaghetti z sosem serowym z bazylią

Drukuj przepis

Czas: 40 min Poziom trudności:

Będziesz potrzebować:

  • opakowanie makaronu Spaghetti Goliard,
  • 3 łyżki śmietany 18 %,
  • łyżka mąki,
  • łyżeczka masła,
  • kilka rodzajów sera - w sumie ok. 15 g,
  • 1/4 drobiowej kostki rosołowej,
  • 2 łyżki drobno posiekanej bazylii,
  • kilka łodyżek selera naciowego,
  • sól, pieprz i ocet balsamiczny do smaku

Przepis krok po kroku

1. Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawartymi na opakowaniu.

2. Bazylię siekamy, a seler kroimy w drobne krążki.

3. Szykujemy sos serowy: do przygotowanej ciemnej zasmażki dodajemy bulion przygotowany (z 1/4 kostki rosołowej szklanki wody), bulion dolewamy powoli cały czas energicznie mieszając by nie powstały grudki.

4. Następnie dodajemy śmietanę, ser i znów energicznie mieszamy.

5. Na talerz wykładamy makaron, seler, posypujemy bazylią, mieszamy i polewamy sosem serowym, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem balsamicznym.

Ważne:Nasza strona używa Cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej informacji.