Przepisy

Szukaj przepisu wg produktu

Szukaj

Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i ricottą

Drukuj przepis

Czas: 0 min Poziom trudności:

Będziesz potrzebować:

  • opakowanie makaronu Łazanki Goliard,
  • łyżka śmietany 18 %,
  • ser ricott a ok. 200 g,
  • puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • sól, pieprz, suszona bazylia,
  • sos beszamelowy

 

Przepis krok po kroku

1 Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawartymi na opakowaniu.

2. Na dnie żaroodpornego naczynia rozprowadzamy sos beszamelowy.

3. Ricottę miksujemy ze śmietaną

4. W dużej misce mieszamy z ugotowanym makaronem i tuńczykiem, doprawiamy do smaku

5. Wykładamy do formy, zalewamy sosem beszamelowym

6. Pieczemy w piekarniku ok 45 minut w temp. 180 st. C.

Ważne:Nasza strona używa Cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej informacji.